Kassenbouw

Begin jaren 90 begon de schaalvergroting in de glastuinbouw echt vorm te krijgen. Kassen van één hectare of meer werden meer regel dan uitzondering, waarbij de noodzaak om sneller en efficiënter te bouwen steeds groter werd. De eerste stap werd gezet met de Weterings Bouwtraktor. Een traktor werd voorzien van een in hoogte verstelbaar werkplatform, waarbij men de traktor vanaf het platform kon besturen. Hierdoor kon men op hoogte rijden om de kascontructie te monteren en vervolgens de scherm- en luchtingsinstallaties te monteren.

Eind jaren 90 is in overleg met een scherminstallateur de Teletrack ontwikkeld. Men wilde graag een compacte machine, waarmee men langs de gevel kon rijden om werkzaamheden op hoogte uit te voeren. Deze machine was volledig afstandbediend, en evolueerde naar een rupsonderwagen met een 45 graden draaibaar plateau.

Eind jaren 90 werden Nederlandse kassenbouwers steeds actiever in het buitenland, waarbij het materieel ook steeds vaker verscheept werd. De kassen werden groter en hoger, waardoor de volgende stap gezet moest worden. Rond 2004 zorgde Weterings met de Top Spin R voor een ware revolutie in de kassenbouw. Een groot werkplatform (uitschuifbaar tot 7 meter breed) met een platformhoogte van 7 meter, enorm flexibel door het roterende werkplatform en toch zo compact dat men twee machines in een standaard 40 ft container kon transporteren waardoor kosten voor transport geminimaliseerd werden.

Naast de rupshoogwerkers is Weterings ook dealer van allerlei randapparatuur om het bouwproces te optimaliseren. Zoals Weidemann shovels, Manitou verreikers en New Holland traktoren.