SKL keuring

SKL keuring vanaf 55,- incl. sticker

Plan vandaag nog uw SKL keuring. Op werkdagen kunnen wij dezelfde dag nog een SKL keuring uitvoeren. Bij voorkeur op onze locatie, maar keuren bij u op locatie is ook geen probleem. SKL Keuring plannen of bel direct voor een afspraak 0174 - 416 481

SKL keuring

De SKL keuring is met name gericht op een goede werking van spuitapparatuur in de land- en tuinbouw door een beoordeling van de onderhoudstoestand van deze. Door de periodieke keuringen kunnen machines efficienter en effectiever worden ingezet.

Bij spuitapparatuur is hierdoor een besparing op de inzet van gewasbeschermingsmiddelen mogelijk. Ook verbetert de kwaliteit van de uitgevoerde bespuitingen waardoor de kwaliteit van het afgeleverde product verbeterd, de kans op te hoge residuen wordt verminderen en hogere opbrengsten mogelijk zijn.

Weterings beschikt over de juiste testapparatuur en opgeleide keurmeesters om alle typen en merken van motorvatspuiten op een juiste manier te keuren volgens het actuele SKL protocol.

SKL keuring plannen

Wanneer moet een spuitapparaat gekeurd worden?

De periodieke SKL keuring van alle typen motorvatspuiten is wettelijk verplicht. Voor 22 december 2016 dienen alle motorvatspuiten minimaal 1 keer gekeurd te zijn. Voor eind 2015 de machines met een bouwjaar voor 2000 en op 22 december 2016 moeten alle installaties van 3 jaar en ouder gekeurd zijn. Deze keuring moet dan elke drie jaar herhaald worden.

  • Bouwjaar voor 2000 -> gekeurd zijn voor eind 2015
  • Bouwjaar voor 2013 -> gekeurd zijn voor eind 2016

Erkend keuringsstation voor SKL

Weterings is een erkend keuringsstation voor SKL en VA-keur. De SKL keuring is een verplichte periodieke keuring voor alle typen motorvatspuiten. VA-keur is een periodieke keuring, welke met name gericht is op machineveiligheid.