Maatwerk Machines

Weterings Machinery is gespecialiseerd in het leveren maatwerk. Een machine kan volledig nieuw ontwikkeld, of aangepast worden op uw gebruik. Dat doen we al ruim 75 jaar.

Glastuinbouw vormde ooit de basis van de technische toepassingen waar Weterings Machinery oplossingen aanbood die verder gingen dan de meeste standaard oplossingen. Door te luisteren naar de opdrachtgever, te kijken naar de ontwikkelingen en technische oplossingen aan te bieden die efficiëntie, veiligheid en gemak met elkaar koppelen.

Al onze maatwerk machines worden ontworpen op onze R&D / CE-afdeling. De veiligheid van u en uw machine staan bij ons in een hoog vaandel. Zodoende wordt van ieder nieuw maatwerk machine een Technisch Constructie Dossier (=TCD) samengesteld. Een TCD bestaat o.a. uit een risico-beoordeling van de complete machine, een overzicht van alle benodigde constructietekeningen en schema’s, sterkte- en stabiliteitsberekeningen en een gebruiksaanwijzing van de machine. Nadat het TCD geschikt is verklaart (door derden) en de machine aan de typegoedkeuring voldoet, wordt de machine voorzien van CE-markering.

Het productie proces wordt gestart zodra alle werkplaatstekeningen en schema’s gereed en akkoord zijn bevonden. In onze constructie afdeling worden de meeste onderdelen van de maatwerk machine gefabriceerd. Hiervoor hebben wij een eigen zagerij, plaatwerkerij, draaierij en spuiterij tot onze beschikking. Daarnaast worden ook diverse onderdelen als halffabricaat door derden aan ons geleverd. Nadat de constructie afgemonteerd is, wordt de machine als laatste in onze elektro-afdeling elektrisch bedraad, afgeregeld en geheel getest.

Degelijkheid en betrouwbaarheid met een zeer hoge kwaliteitsnorm, dat is waar Weterings Machinery voor staat! Innovatie, hi-tech en ouderwets vakmanschap dát is de wereld van Weterings Machinery, de wereld van techniek!