Kilverborden

Weterings kilverborden zijn zeer soepel werkende egaliseermachines voor het egaliseren (horizontaal) of nivelleren (op afschot) van grond in kassen en kwekerijen, de aanleg van sportvelden en kunstgrasvelden, grondwerk in de weg- en waterbouw etc. Deze kilverbakken onderscheiden zich door de feilloze en razend snelle werking, waarin jarenlange ervaring de basis heeft gevormd. De uitgekiende ronding van kilverbak, de stand van het voormes en de balans in de machine zorgen voor een perfecte afschraping en rolling van de grond. De combinatie met de Sollido laserbesturing en de geavanceerde proportioneel gestuurde hydrauliekvoorziening leveren ongeëvenaarde prestaties op het gebied van snelheid, kwaliteit en gebruiksgemak.

Weterings kilverborden worden geheel naar wens en situatie van de klant samengesteld, waarbij vele opties beschikbaar zijn.

De kilverbakken kunnen o.a. uitgevoerd worden met een driepuntsophanging, waarmee het egaliseerbord gelift kan worden. Hierdoor kan men een korte draai maken, op hoge snelheid achteruit rijden en eenvoudig hopen grond verplaatsen. Dit wordt veelal toegepast in de glastuinbouw.

De optionele onafhankelijke wielophanging (tuimelwielen), zorgt voor een maximaal contactoppervlak met de grond. Hierdoor worden grotere oneffenheden zoals stenen en kuilen opgevangen, waardoor sneller gewerkt kan worden naar het eindresultaat. De onafhankelijke wielophanging is met name onmisbaar in de aanleg van sportvelden.

De Sollido laserbesturing is specifiek voor Weterings kilverbakken ontwikkeld. Dit volautomatische afrijsysteem levert een zeer grote nauwkeurigheid. Deze laser besturing is zeer gebruiksvriendelijk door zijn logische bediening en diverse automatische kilverfuncties. Hierdoor kan men eenvoudig naar een perfect eindresultaat werken. In combinatie met de LS3000 laserontvangers is dit systeem ongevoelig voor reflecties in bijvoorbeeld kassen, waardoor een perfect resultaat in ieder situatie wordt gegarandeerd.