“De prijs van een reinigingsmachine is slechts een afgeleide.”

De aandacht voor hygiëne is de laatste jaren in vrijwel alle branches toegenomen.
Niet alleen vanuit gezondheidsoverwegingen maar ook uit het oogpunt van presentatie en uitstraling. Een veel gehoorde conclusie is dat een goede reinigingsmachine zichzelf terugbetaalt.

Kees Kester is bij Weterings Mechanisatie dé specialist op het gebied van reinigingsmachines. “De kunst voor de gebruiker is een machine te kopen, die geschikt is voor het werk waarvoor deze moet worden ingezet. Ik heb inmiddels zoveel reinigingsmachines gezien die niet doen waarvoor een klant deze heeft aangeschaft. Bijvoorbeeld een machine die fijn stof zou moeten opvegen en daar totaal niet voor geschikt is. Het gevolg is dat het stof zich alleen maar verplaatst en je als gebruiker het omgekeerde effect bereikt. Misschien kun je dan beter een ander veegsysteem gebruiken.”

Onderhoud
De mogelijkheden voor goede after sales is ook voor een reinigingsmachine een belangrijk beslispunt. Kees Kester: “Ik adviseer onze klanten om machines te kopen bij leveranciers die service kunnen verlenen aan de reinigingsmachine. Iedere reinigingsmachine moet nu eenmaal onderhouden en soms gerepareerd worden. Dat is ook de reden dat wij uitsluitend reinigingsmachines leveren die degelijk zijn, de juiste prijs hebben en die wij zelf kunnen onderhouden en repareren. Onze serviceafdeling schrikt niet van de techniek van een reinigingsmachine. Daarnaast hebben zij speciale opleidingen gevolgd om service te kunnen verlenen aan de reinigingsmachine van Nilfisk-Alto.”