Tien eisen aan de telescooplader (verreiker)

Compacte wielladers nemen op kassenbouwbedrijven steeds vaker taken over van de trekker met voorlader. De beperkte laadhoogte van zo’n kleine shovel is een tekortkoming. De telescooplader kan dat probleem ondervangen. Tien voorwaarden waaraan een goede verreiker volgens de kassenbouwer moet voldoen:

  1. De onderste helft van het portier kan net zoals de bovenste helft 180 graden open en is in die positie te vergrendelen. Bij klussen met veel in- en uitstappen geeft dat tijdswinst.
  2. De cabinevloer zit zo laag bij de grond dat er zonder moeite in- en uit te stappen is. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een goed gevoel bij de shovel.
  3. De giek rechts is zodanig laag dat je er ook bij het heffen nog goed overheen kunt kijken. Eén extra hoog geplaatste spiegel rechts kan dit ‘dode-hoek-gevoel’ fors verminderen.
  4. Rechts twee spiegels (één voor het achterwiel en één voor verder weg) of één langwerpig hoge spiegel. Laatstgenoemde moet dan iets panoramisch zijn, maar niet te veel dat geeft een vertekend beeld.
  5. Links twee spiegels aan de cabinestijl (niet aan de deur); de één wat hoger geplaatst om verder weg te kijken; de ander wat lager voor zicht op het linker achterwiel.
  6. De functies heffen/dalen, kantelen en telescoperen (via een rolknop op de joystick. Minimaal één elektrisch te bedienen functie op de joystick. De rechterhand moet op z’n plek kunnen blijven. (zie afbeelding)
  7. In twee richtingen verstelbaar stuurwiel met stuurknop en niet meer dan vier omwentelingen van de ene uiterste stand in de andere.
  8. Een akoestisch signaal of ander hulpmiddel dat aangeeft of de achterwielen recht staan bij overschakelen van vierwiel- naar voorwiel besturing.
  9. Een makkelijk en snel te bedienen snelkoppel systeem voor de hulpstukken; hydraulisch hoeft niet per se beter te zijn dan mechanisch.
  10. Twee werklampen aan de voorzijde van de cabine en twee aan de achterzijde, die onder de daklijn zitten. Eén werklamp aan de giekuiteinde en een neerklapbare zwaailamp.

Inkoopbegeleiding
Om er voor te zorgen dat u de juiste machine voor het juiste werk tot uw beschikking heeft, kunt u gebruik maken van de kennis en expertise van de verkoopafdeling van Weterings Mechanisatie. Samen met de verkopers (of beter gezegd uw inkoopbegeleiders) bepaalt u welke machine - maatwerk of ‘kant-en-klaar’ - het beste past voor de werkzaamheden die u moet uitvoeren. Op de Oude Hooislag in ‘s-Gravenzande beschikt Weterings Mechanisatie over een verkoopbalie voor onderdelen en een verkoop binnendienst met uitgebreide documentatie over eigen machines en machines die als officiële dealer worden geleverd. U kunt vrijblijvend een afspraak maken met de verkoop buitendienst om bijvoorbeeld op uw locatie tot een “maatwerk” oplossing te komen.
De verkoopafdeling is bereikbaar via telefoonnummer 0174 - 41 64 81 of via e-mail