De nieuwe reeks tractoren New Holland TD4000F

New Holland stelt een nieuw tractorconcept voor: de serie TD4000F, die uit 3 modellen van 65 tot 88 pk bestaat. De TD4000F is een nieuwe serie semismal-spoortractoren, die door gebruik te maken van bekende eenvoudige technieken uit andere series, een nieuw prijssegment voor New Holland in deze klasse aanboren.
De volgende modellen zijn verkrijgbaar: de TD4020F van 65 pk, de TD4030F van 78 pk en de TD4040F van 88 pk.
De New Holland tractoren van de serie TD4000F zijn compact, hebben een grote bodemvrijheid en een laaggeplaatste motorkap en ruim bestuurdersplatform. Daardoor zijn het machines die geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen in de landbouw: van tuinbouw tot volle grond, van fruit- tot rijenteelt of bedekte teelten …

FPT F5C motoren met turbocompressor en intercooler
De tractoren van de serie TD4000F worden aangedreven door Iveco FPT motoren van de serie F5C met turbocompressor en intercooler, en zijn zoals alle modellen van New Holland Tier III-conform. Ze zijn bovendien 100 geschikt voor biodiesel (B100). De TD4000F heeft een uiterst compacte 4-cilindermotor met een grote koppelreserve (46 ) die bij om het even welk toerental een soepel vermogen ontwikkelt. Door de vier cilinders, het lage nominale toerental (2300 tpm) en het speciaal ontworpen motorblok worden trillingen en lawaai tot een minimum herleid en verbetert het comfort van de bestuurder.
New Holland besteedt veel aandacht aan het verminderen van de onderhouds-beurten. Bij de serie TD4000F zijn die slechts om de 500 uur nodig.

Besparingen bij gebruik
De hoge efficiëntie van de motor wordt gecombineerd met de nieuwe brandstoftank met een inhoud van 80 liter. Deze heeft een dragende structuur die als zijdelingse steunplaat fungeert en eveneens het lawaai vermindert.
Dankzij de elektro hydraulisch inschakelbare vierwielaandrijving en - differentiëlen kan de bestuurder ook in moeilijke omstandigheden de tractie maximaal verhogen. De inschakeling kan onder het rijden, door eenvoudigweg op een knop te drukken, of door de twee rempedalen in te duwen bij wegtransport.

Transmissie
Er zijn twee transmissies verkrijgbaar: Synchro Shuttle 12AV x 12 RM met een minimumsnelheid van 1,79 km/u en Synchro Shuttle 20AV x 12 RM met een minimumsnelheid van 0,32 km/u. Deze laatste is uitgerust met kruipversnellingen.
De TD4000F beschikt standaard over een omkeerschakeling aan het stuur met ingebouwde gesynchroniseerde mechaniek.

Hydraulische installatie vooraan
Op alle modellen van de TD4000F-serie kunnen maximaal 6 hydraulische dubbelwerkende ventielen worden gemonteerd: 4 achteraan en 2 onderaan, die via een joystick bediend worden.
De hydraulische installatie beschikt over een dubbele pomp voor in totaal 88 liter hydrauliekvermogen (hydraulische aandrijving en besturing). De hefinrichting van de TD4000F kan maximaal 3000 kg opheffen. Met de aftakas die altijd gesynchroniseerd is, kan het vermogen geleidelijk naar de werktuigen worden geleverd, waardoor ze minder snel verslijten. Er zijn twee snelheden beschikbaar, 540 + 540Eco t/min ofwel 540 +1000 t/min en synchronisatie bij het schakelen.
Het gepatenteerde en veelbekroonde Lift-O-Matic™-systeem van New Holland maakt een gemakkelijke en ontwikkelde controle van de achterste hefinrichting mogelijk, zodat de uitrusting met een enkele bediening opgetild en neergelaten kan worden.
De TD4000F beschikt over mechanische beremming en een hydraulisch remventiel voor een trekvermogen tot 11000 kg, en als optie een fronthefinrichting met aftakas.

Comfort en veelzijdigheid
De ruime bestuurdersomgeving met intuïtieve bediening en de stoel met luchtvering zijn zeer comfortabel.
De TD4000F is perfect geschikt voor grote bedrijven die niet-professionele bestuurders tewerkstellen, en dus een machine willen die eenvoudig te besturen is. Tegelijk is hij door zijn veelzijdigheid geschikt voor specifiek gebruik, dus ook voor kleine bedrijven.
De TD4000F zal in de beginfase alleen in de Rops-versie verkrijgbaar zijn, weegt minimaal 2600 kg en heeft een wielbasis van 2063 mm.
Om de eigen machines echt op maat te kunnen maken heeft New Holland ook voor deze nieuwe serie tractoren een uitgebreide lijst opties voorzien voor uiteenlopende toepassingen; van een ruime keuze in bandenmaten, verkrijgbaar met officieel erkende maten, breed en smal van 20”, 24” en 28”, tot het ballastengamma; van elektrische hoofdschakelaars van de batterij tot dynamische voorspatborden.

Voor meer informatie en de perfecte deal klik hier voor onze contactpersonen.