Nieuwe oogstmachine voor A. Baatje Grondverzet b.v.

Weterings Mechanisatie heeft voor A. Baatje Grondverzet b.v. een speciale 4-wielige onderwagen voor een oogstmachine ontwikkeld.
Als uitgangspunt moest aangenomen worden dat de onderwagen tijdens het oogsten over het gewas heen rijdt. Om de ondergrond en het gewas niet te beschadigen, is daarom veel aandacht geschonken aan de vlaktedruk, het gewicht, het zwaartepunt en de aandrijflijn van de onderwagen.

Er is gekozen om de onderwagen met 4 wielen uit te rusten. Aan de voorzijde staan 2 wielen wijd uit elkaar. De achterwielen staan naast elkaar en kunnen onafhankelijk van elkaar roteren, zodat tijdens het sturen geen wringing met de ondergrond ontstaat. De wielen zijn zo geplaatst, dat als je van voren of achteren naar de oogstmachine kijkt er één breed “draagvlak” ontstaat. De aandrijving van de wielen is voorzien van een sperdifferentieel. Indien één van de wielen toch nog gaat slippen, wordt de aandrijving hydraulisch “star” gezet, zodat de onderwagen tijdelijk extra tractie heeft.

De onderwagen is tevens voorzien van een hefmast met opklapbare lepels en neigcilinder om oogstkisten te kunnen laden, meenemen en lossen.
In de lepels zijn verder 4 krachtopnemers geplaatst, zodat gewogen kan worden hoeveel gewas in een kist, of over de gehele dag, geoogst is.

Deze oogstmachine is speciaal ontwikkeld voor het oogsten van rucola sla, maar er kunnen natuurlijk ook andere werktuigen gemonteerd worden om andere soorten gewassen te oogsten.

Klik hier om de oogstmachine te werk te zien!
Voor meer informatie en de perfecte deal klik hier voor onze contactpersonen.