Weterings is erkend SKL keuringsstation

Per juni 2014 is Weterings een erkend SKL keuringsstation.

Weterings beschikt over de juiste testapparatuur en opgeleide keurmeesters om alle typen en merken van motorvatspuiten op een juiste manier te keuren volgens het actuele SKL protocol.

De SKL keuring is met name gericht op een goede werking van spuitapparatuur in de land- en tuinbouw door een beoordeling van de onderhoudstoestand van deze. Door de periodieke keuringen kunnen machines efficienter en effectiever worden ingezet.

Bij spuitapparatuur is hierdoor een besparing op de inzet van gewasbeschermingsmiddelen mogelijk. Ook verbetert de kwaliteit van de uitgevoerde bespuitingen waardoor de kwaliteit van het afgeleverde product verbeterd, de kans op te hoge residuen wordt verminderen en hogere opbrengsten mogelijk zijn.

De periodieke SKL keuring van alle typen motorvatspuiten is wettelijk verplicht. Voor 22 december 2016 dienen alle motorvatspuiten minimaal 1 keer gekeurd te zijn. Voor eind 2014 moeten alle machines en installaties met een bouwjaar van 1996 en ouder (of waarvan het bouwjaar onbekend is) gekeurd te zijn, voor eind 2015 de machines met een bouwjaar voor 2000 en op 22 december 2016 moeten alle installaties van 3 jaar en ouder gekeurd zijn. Deze keuring moet dan elke drie jaar herhaald worden.

Meer info: Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek