Rimini Westland kiest voor nieuwe Weterings Top Spin R schaarhoogwerkers

Rimini Westland neemt binnenkort twee nieuwe Weterings Top Spin R schaarhoogwerkers in gebruik. De Top Spin R is een machine voor het installeren van scherming, luchting, belichting en verwarming in kassen. Speciaal voor Rimini Westland ontwikkelt en levert Weterings Mechanisatie deze twee schaarhoogwerkers. Rimini Westland levert en verhuurt machines en hoogwerkers voor de tuinbouwbranche.

Het draaibare werkplatform beschikt over 1250 kg laadvermogen en kan tot zeven meter breed hydraulisch uitgeschoven worden. Het relatief lage eigen gewicht van het werkplatform resulteert in een stabiele machine, waarmee ook op hoogte met hoge snelheid gereden kan worden.

De compact afmetingen van de machine zorgen voor eenvoudig manoeuvreren in krappe ruimten. Daarnaast past de rupshoogwerker zonder demontage van onderdelen in een standaard zeecontainer, zodat deze overal ter wereld ingezet kan worden tegen relatief lage transportkosten.

De Top Spins worden voorzien van de nieuwste generatie dieselmotoren (Tier4 final /Stage IIIB), welke voldoen aan de emissie-eisen voor gebruik in omsloten ruimten. Deze motoren hebben een laag brandstofverbruik en men wordt niet gehinderd door stilstand als gevolg van een regeneratieproces.