Zorgeloos de kas reinigen met agressieve ontsmettingsmiddelen

Eindelijk een pomp die bestand is tegen agressieve ontsmettings middelen zoals natronloog, GS-4, Flusol Forte, of diverse schurende krijtmiddelen en zelfs het zeer slijtende carborundum. Wij hebben inmiddels een aantal jaren ervaring met Hydracell pompen en kunnen concluderen dat de Hydracell pomp eenzaam aan de top staat. Waar andere pompen allang de geest hadden gegeven, blijft de Hydracell pomp, zonder een krimp te geven, doorpompen. Nieuw is de 600L spuitwagen met frequentiegeregelde Hydracell G10 pomp. Deze set is uitermate geschikt voor het desinfecteren van de kas.

De pomp is drukgestuurd, wat inhoudt dat men simpelweg de gewenste druk instelt middels de potmeter, waarna men continu dezelfde werkdruk heeft. Er is geen overstort naar de tank, omdat de pompsnelheid zich aanpast aan de afname. Wanneer het spuitpistool of de spuitboom dicht staat, stopt de pomp dus ook met draaien. Dit komt de levensduur van de pomp ten goede. Schuimvorming in de tank behoort hierdoor tot het verleden. Daarnaast heeft men een zeer constante druk wat wenselijk is bij nauwkeurig spuitwerk.

Deze spuitwagen is voorzien van een op afstand bediend slanghaspel, welke optioneel draaibaar, of verrijdbaar uitgevoerd kan worden.